30 Nisan 2024 Salı

Apple Kimliği nasıl silinir? [Öncesi ve sonrası ile detaylı anlatım]

Paylaş:

Dilediğiniz zaman herhangi bir nedenle tüm Apple hizmetlerinden hesabınızı ve ilişkili verilerinizi kalıcı olarak silmeyi talep edebilirsiniz.

Güvenliğiniz için tüm silme istekleri Apple tarafından doğrulanır ve bu işlem yedi gün kadar sürebilir. Doğrulama süreci devam ederken hesabınız etkin kalmaya devam edecektir.

Hesabınızı silmeden önce:

  • Verilerinizi cihazınıza kopyalayın veya yedekleyin ya da Apple’ın Veriler ve Gizlilik sayfasından verilerinizin kopyasını alın. (Not: Bu veriler iTunes Store, Apple Books ve App Store’dan satın aldıklarınızı içermiyor.)
  • Web tarayıcıları ve cihazlarınızdan çıkış yapın.
  • Hesabınız silindiğinde abonelikleriniz de iptal edileceği için etkin aboneliklerinizi inceleyin.

Dikkat!!

Hesap silindikten sonra geri alınamaz. Hesabınızı şu an kullanmayı planlamıyorsanız ancak ileride kullanabileceğinizi düşünüyorsanız hesabınızı silmek yerine geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Ya da sadece Apple Kimliğiniz olarak kullandığınız e-posta adresini değiştirmek istiyorsanız Apple Kimliğinizi değiştirme başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Hesabınız silindiğinde neler olur?

  • iTunes Store, Apple Books ve App Store’dan satın aldıklarınıza erişemeyeceksiniz.
  • iCloud’da saklanan fotoğraflarınız, videolarınız ve belgeleriniz kalıcı olarak silinecek.
  • iMessage, FaceTime veya iCloud Mail’den hesabınıza gönderilen mesajları alamayacaksınız.
  • iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime ve iPhone’umu Bul gibi hizmetlere giriş yapamayacak veya bu hizmetleri kullanamayacaksınız.
  • Apple hizmetleriyle ilişkili verileriniz kalıcı olarak silinecek.
  • iPhone yükseltme programına kayıtlı iseniz aygıtınız için ödeme yapmaya devam etmelisiniz.
  • Hesabın silinmesi, herhangi bir onarımı veya Apple Store siparişini iptal etmez. Ancak hesabınız silindikten sonra Apple Store’da planladığınız tüm randevular iptal edilir; herhangi bir çözülmemiş Apple Care sorunu kalıcı olarak kapatılır ve bu sorunlara erişilemez.

Apple Kimliği nasıl silinir?

Apple Kimliği nasıl silinir sorusunun cevabına gelirsek; hesabınızın silinmesini talep etmek için öncelikle Apple’ın Veriler ve Gizlilik sayfasına giriş yapmanız gerekiyor.

Apple Kimliği Silme

Apple kimliğiniz ile giriş yapmanızın ardından karşınıza verilerinizi yönetebileceğiniz ekran gelecektir. Bu ekrandan Hesabınızı Silin bölümünden Hesabınızı silmeyi talep edin linkine tıklayın.

Apple Kimliği Silme

Bu işlemin ardından açılan sayfada en alt kısımda bulunan Bir neden seçin bölümünden hesabınızı neden silmek istediğiniz ile ilgili size uygun olan seçeneği seçerek Devam butonuna tıklamanız gerekiyor.

Apple Kimliği Silme

Sonrasında ekrana gelecek açıklama ve yönergeleri takip ederek hesabınızın silinmesine yönelik başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...