19 Nisan 2024 Cuma

2019 yılının ilk etkinliği ne zaman?

Paylaş:

Apple en son 30 Ekim’de düzenlenen özel etkinlik ile MacBook Air, Mac Mini ve iPad Pro’daki güncellemelerin yanı sıra Apple Pencil 2’yi de kullanıcıların beğenisine sunmuştu.

Şimdi 2019 yılı devam ederken, herkes bir sonraki Apple etkinliğinin ne zaman olacağını merak ediyor. Bu yazımızda, bir sonraki etkinliğin ne zaman gerçekleşeceğini ve Apple’ın bu etkinlikte neleri duyurmasını beklediğimizi sizlerle paylaşacağız.

İlk etkinlik ne zaman?

Şimdiye kadar alınan duyumlara göre, Apple 25 Mart tarihinde Steve Jobs Theatre’da bir bahar etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.

Apple’ın etkinlik takvimi

İstisnalar olmakla birlikte Apple genellikle büyük duyurularını yılda dört kez gerçekleştirdiği etkinlikler ile gerçekleştiriyor. Bunlar:

  • Mart (eğitim ve yaratıcılık temaları, genellikle giriş seviyesi iPad’ler tanıtılıyor)
  • Haziran (WWDC – çoğunlukla yazılım, bazen üst seviye donanım tanıtımları gerçekleştiriliyor)
  • Eylül (iPhone ve Apple Watch)
  • Ekim (iPad’ler ve bazen tüketici odaklı Mac’ler)

2018 yılında neler yaşandı?

Geçtiğimiz yıl Mart ayının sonunda eğitim temalı büyük bir etkinlik ile 6. nesil iPad’in tanıtıldığını gördük, ardından Haziran ayında dört yazılım platformundaki büyük güncellemelerin detaylarının açığa çıkarıldığı WWDC 2018 geliştirici konferansı yapıldı. Apple’ın 2018’deki en büyük etkinliği 12 Eylül’de gerçekleşen etkinlik oldu. Bu etkinlikte renkli iPhone XR ve yeni Apple Watch 4 Serisi ile birlikte iPhone XS ve XS Max’in tanıtımı gerçekleşti. Daha sonra Apple, 30 Ekim’de gerçekleşen ve yeni MacBook Air, Mac Mini, iPad Pro ve Apple Pencil 2’nin sergilendiği bir etkinlikle yılı tamamladı.

Bununla birlikte, 2018’de Apple cephesinde MacBook, iMac ve iMac Pro, iPad mini ve iPhone SE gibi pek çok el değmemiş ürün kaldı.

2019’da yeni Mac Pro’nun yeni bir Apple ekranıyla gelmesini bekliyoruz. Ayrıca Apple’ın Netflix benzeri yeni bir TV yayın hizmeti sunma planları hakkında çok fazla konuşma duyuyoruz.

Apple’ın 2019 yılında gerçekleştireceği ilk etkinlikten neler bekleyeceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Apple’ın 2019 yılı bahar etkinliği: 25 Mart’ta

Apple, 25 Mart’ta Apple’ın Cupertino’daki kampüsünde bulunan Steve Jobs Theatre’da bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Bu etkinlikte bazılarına göre; sadece Apple’ın sunmaya hazırlandığı haber servisine odaklanılacak. Bu haber servisi ile New York Times, Washington Post ve The Wall Street Journal gibi gazetelerin ücretli içeriklerine erişim sağlanması planlanıyor.

Bir diğer görüşe göre ise; Apple aynı etkinlikte Netflix benzeri bir abonelik hizmeti aracılığıyla kendi TV şovlarını ve filmlerini sunmaya başlama planlarından bahsedecek.

Bununla birlikte, Apple’ın bu ilkbaharda piyasaya sürmesi beklenen AirPods 2, AirPower, iPad mini, 7. nesil iPad ve iPod gibi ürünler bulunuyor. Şirketin bu ürünleri bu etkinlikte tanıtıp tanıtmayacağı, tanıtacak ise ne kadarını bu etkinlikte tanıtacağı veya donanım tanıtımı için ekstra etkinlik yapıp yapamayacağı ise henüz kesin olarak bilinmiyor.

Konu ile ilgili gelişmeler yaşandıkça sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.

 

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...