29 Mart 2024 Cuma

2019 yılı Dünya Günü Hedefi belli oldu

Paylaş:

2019 yılı içinde şu ana kadar Kalp Ayı ve Dünya Kadınlar Günü için aktivite hedefleri belirleyen Apple, Apple Watch kullanıcılarına yönelik olarak 22 Nisan Dünya Günü için de bir aktivite hedefi belirledi.

Dünya Günü nedir?

22 Nisan Dünya Günü, ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştır.

John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks zamanı yani 21 Mart’ı önermiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü  Gaylord Nelson’un desteği ile ve  Denis Hayes’in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek,  çevre sorunlarına dikkat çekilerek  ABD’nin ilk ‘Temiz Hava Yasası’ ve ‘Temiz Su Yasaları’ hazırlanmıştır.

Apple’ın 2019 yılı Dünya Günü Hedefi

Çevreye karşı oldukça duyarlı olan Apple geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Dünya Günü’ne dikkat çekmek amacı ile Apple Watch kullanıcılarına yönelik olarak bir aktivite hedefi belirledi.

Dünya Günü 2019

Belirlenen hedefi tamamlamak ve başarı rozeti kazanabilmek için 22 Nisan günü dışarı çıkıp, dünya gününü kutlamanız ve en az 30 dakika antreman yapmanız gerekiyor.

Dünya Günü 2019

Daha önceki diğer tüm hedeflerde olduğu gibi bu hedefi de tamamladığınızda başarı rozetine ek olarak arkadaşlarınıza veya aile üyelerinize göndermek için Mesajlar uygulamasında kullanabileceğiniz çıkartmalar da kazanacaksınız.

Hedefi görüntülemek için iPhone‘unuzda Aktivite uygulamasını açıp Ödüller sekmesine dokunabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...