26 Nisan 2024 Cuma

2018 model LG Smart TV’lere AirPlay 2 ve HomeKit desteği gelmeye başladı

Paylaş:

LG, 2018 model akıllı TV modelleri için AirPlay 2 ve HomeKit desteğini içeren bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başladı.

Şirket başlangıçta performans endişeleri nedeniyle 2019 ve daha yeni TV’leri için AirPlay 2 ve HomeKit’i sunma sözü vermişti. Ancak kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda LG fikrini değiştirdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında, daha önce yalnızca 2019 ve 2020 model LG OLED TV’ler için mevcut olan Apple TV uygulamasını 2018 model OLED Smart TV’ler için de kullanıma sunulmuştu. AirPlay 2 ve HomeKit gibi özellikler ise bu yılın sonlarında yayınlanacağına söz verilen bir güncellemeye bırakılmıştı.

LG sözünü tuttu ve 2018 TV modellerine AirPlay 2 ve HomeKit desteğini getirmeye başladı.

AirPlay 2, kullanıcıların videoları, müzikleri, podcast’leri ve daha fazlasını doğrudan bir iPhone, iPad veya Mac’ten uyumlu bir LG akıllı TV’ye aktarmasını sağlıyor. HomeKit ise kullanıcıların Ev uygulamasını veya Siri’yi kullanarak TV’yi kontrol etmesine olanak tanıyor.

Güncelleme şu an için aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Dolayısı ile yeni seçeneklerin herkes için TV’lerinde görünmesi bir miktar zaman alabilir.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...