11 Mayıs 2024 Cumartesi

2020 yılı Apple Music Ödüllerini kazananlar belli oldu

Paylaş:

2020 yılı Apple Music Ödülleri sahiplerini buldu.

Apple, 2020 yılı Apple Music Ödülleri’nin kazananlarını açıkladı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Apple Music Ödülleri ile Apple; geçen yıl olduğu gibi beş farklı kategoride başarılı müzisyenleri onurlandırıyor.

Yılın Sanatçısı, Yılın Söz Yazarı ve Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı kategorilerinin kazananları Apple Music’in dünya çapında uzmanlardan oluşan küresel editör ekibi tarafından seçiliyor. Yılın En İyi Şarkısı ve En İyi Albüm ise Apple Music abonelerinin yıl içinde neler dinlediklerini yansıtan akış verilerine göre belirleniyor.

Apple Müzik Ödülleri kutlaması 14 Aralık 2020 Pazartesi günü başlayacak ve bir haftalık süre boyunca özel performanslar, hayran etkinlikleri, röportajlar ve daha fazlasıyla Apple Music ve Apple TV uygulamasında devam edecek.

Gelelim ödül kazananlara…

İşte 2020 yılı Apple Music Ödülleri

Yılın Sanatçısı: Lil Baby

Yılın Sanatçısı: Lil Baby

2020’de Lil Baby, Apple Music listelerinde en üst sıradaki “My Turn” ile hip-hop’un en büyük isimlerinden biri oldu. “The Bigger Picture” ile gençlik kültürünün tartışılmaz, otantik sesi olarak yerini sağlamlaştırdı. Apple Music’in Rap Life Live etkinliğindeki seslendirdiği parçadaki performansı başlı başına 2020’nin göze çarpan bir anıydı. Lil Baby, 2017’deki ilk mixtape’inden bu yana ilgi çekici bir sesti – ancak 2020, inkar edilemez bir küresel yıldız haline geldiği yıl oldu.

Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı: Megan Thee Stallion

Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı: Megan Thee Stallion

Cardi B ile “WAP” ve Beyoncé ile “Savage” remiksindeki iş birliği ile Apple Music’te dünya çapında 300 milyondan fazla kez dinlenen Megan Thee Stallion yılın çıkış yapan sanatçısı ünvanını kazandı.

Listen on Apple Music

Yılın Söz Yazarı: Taylor Swift

Yılın Söz Yazarı: Taylor Swift

Taylor Swift, şüphesiz müziğin önde söz yazarlarından biri. COVID-19 salgınının ilk birkaç ayında izole olarak yazılan ve kaydedilen “Folklore”, Apple Music albümleri listesinin hemen üstüne çıktı ve piyasaya sürüldüğü gün en çok dinlenen pop albümü rekorunu kırdı. Aşk üçgenleri, hayaletler ve travma hakkında hüzünlü üçüncü şahıs hikayeleriyle “Folklore” lirik bir başyapıt.

Yılın En İyi Şarkısı: Roddy Ricch’ten “The Box”

Yılın En İyi Şarkısı: Roddy Ricch'ten "The Box"

Roddy Ricch’in çıkış yaptığı “The Box” yılın en popüler single’ı oldu. Ve bugüne kadar Apple Music üzerinden dünya çapında 460 milyondan fazla kez dinlendi. Şarkı ayrıca listelerde 2020’deki diğer tüm şarkılardan daha uzun süre zirvede kaldı.

Yılın En İyi Albümü: Roddy Ricch’ten “Please Excuse Me for Being Antisocial”

Roddy Ricch ilk albümü “Please Excuse Me for Being Antisocial”, “The Box” un başarısının ardından piyasaya sürüldüğünden bu yana dünya çapında 1,5 milyardan fazla Apple Music yayını gerçekleştirdi.

Benzer Yazılar

Apple en yeni çipi M4’ü duyurdu

Apple en yeni çipi M4’ü duyurdu.İkinci nesil 3 nanometre teknolojisiyle üretilen M4, Apple çipin sektör lideri güç verimliliğini...

HomePod ve HomePod mini Türkiye’de satışa sunuluyor

Apple, 2. nesil HomePod ve HomePod mini’nin 10 Mayıs’tan itibaren Türkiye’de satışa sunulacağını duyurdu.HomePod ve HomePod mini kullanıcıları...

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...