26 Nisan 2024 Cuma

2020 yılı iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin kazananları açıklandı

Paylaş:

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin katıldığı iPhone Fotoğraf Ödülleri’nin kazananları açıklandı.

Dimpy Bhalotia
Dimpy Bhalotia

Yılın büyük ödülü, “Uçan Çocuklar” isimli çalışmasıyla Birleşik Krallık’tan sokak fotoğrafçısı Dimpy Bhalotia’ya verildi. Dimpy kendisine büyük ödülü getiren fotoğrafı iPhone X ile çekti.

Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine layık görülen eserler ise sırasıyla Hindistan’dan Artyom Baryshau’nun iPhone 6 ile görüntülediği mavi çizgilerin masmavi gökyüzünde kaybolduğu “Duvar Yok” isimli çalışması, Çin’den Geli Zhao’nun iPhone XS Max ile çektiği bulutlu bir günde rüzgarı yakalayan çarşafların görüntülendiği isimsiz çalışması ve Irak’tan Saif Hussain’in iPhone X ile çektiği yaşlı bir adamın kendi farklı bakış açıları arasında görüntülendiği “Gençlik Şeyhi” isimli portre çalışmaları oldu.

Artyom Baryshau
Artyom Baryshau
Geli Zhao
Geli Zhao
Saif Hussain
Saif Hussain

18 kategoride birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri tüm dünyadan birçok ülkeyi temsil eden fotoğrafçılara verildi.

Bu yıl kazanan görüntülerden biri Omar Lucas tarafından iPhone 4 ile çekildi. “İnsanlar” kategorisinde birinci olan bu fotoğraf mükemmel görüntüler çekmek için kullanıcıların en son ve en iyi iPhone’a ihtiyacı olmadığının altını çizmesi bakımından dikkat çeken bir detay oldu.

Omar Lucas
Omar Lucas

Tüm kazananları görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.

iPhone Fotoğraf Ödülleri Hakkında

iPhone Fotoğraf Ödülleri (IPPAWARDS), ilk ve en uzun süredir devam eden iPhone fotoğraf yarışmasıdır. 2007 yılında kurulan IPPAWARDS, iPhone; dünya çapında kullanıcılara ilham vermeye, heyecan vermeye ve onlarla etkileşim kurmaya başladığından beri iPhone fotoğrafçılarının yaratıcılığını destekliyor.

2007’den beri her yıl IPPAWARDS, dünyanın dört bir yanındaki 140’tan fazla ülkeden iPhone fotoğrafçıları tarafından gönderilen binlerce görüntü arasından en iyi çekimleri seçiyor. Kazananlar çok aşamalı bir süreçte saygın jüri üyeleri tarafından seçiliyor ve Yılın Fotoğrafçıları ödüllendiriliyor.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...