28 Mart 2024 Perşembe

2019 yılı Dünya Geliştirciler Konferansı 3 Haziran’da başlıyor!

Paylaş:

Apple bugün yıllık Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı 3 – 7 Haziran tarihlerinde San Jose’deki McEnery Convention Center’da düzenleyeceğini duyurdu.

Bu yıl 30. kez düzenlenen ve Apple’ın en büyük etkinliği olan konferans, dünyanın en yenilikçi ve yaratıcı geliştiricilerini bir araya getirecek. iOS, macOS, watchOS veya tvOS yüklü aygıtların sayısının 1,4 milyarı aşmasıyla birlikte, WWDC 2019 katılımcıların bu platformların geleceğiyle ilgili bilgi edinmelerine ve geliştiricilerin temel aldığı teknolojilerin ve çerçevelerin arkasındaki Apple mühendisleriyle beraber çalışmalar yapmalarına imkan tanıyacak.

Konferans’da neler var?

Keynote sahnesinde en yeni Apple haberlerini duyurulacağı WWDC 2019’da, makine öğrenimi, artırılmış gerçeklik, sağlık ve fitness gibi birçok alanda yeni deneyimler yaratan geliştiricilerin çığır açan çalışmaları kutlanacak. Bu yılın programında teknik etkinlikler ve uygulamalı laboratuvarların yanı sıra, mevcut geliştirici topluluğuna ve yeni nesil uygulama geliştiricilerine parlak fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerini sağlayacak bilgi ve araçları sunacak konuk konuşmacılar yer alıyor.

WWDC 2019Geliştiriciler bugünden itibaren 20 Mart günü Pasifik Saatiyle 17:00’a kadar WWDC web sitesi üzerinden bilet almak için başvuru yapabilecekler. Biletler rastgele seçim yöntemiyle dağıtılacak ve başvurularının durumu geliştiricilere 21 Mart günü Pasifik Saatiyle 17:00’a kadar bildirilecek.

Öğrenciler Apple geliştirici topluluğunun vazgeçilmez bir bölümünü oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl WWDC, 41 farklı ülkeden öğrenci geliştiricilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl sunulacak yaklaşık 350 burs imkanı ile tüm STEM kuruluşlarının öğrencilerine ve üyelerine ücretsiz WWDC bileti kazanma fırsatı verilecek.

Nasıl izleyebilirsiniz?

Dünyanın her yerindeki geliştiriciler ve Apple tutkunları bu konferansı iPhone, iPad ve Apple TV için WWDC uygulaması üzerinden veya Apple Developer web sitesinden canlı olarak izleyebilecekler.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...