27 Nisan 2024 Cumartesi

2019 Apple için Servisler yılı oldu

Paylaş:

Apple mevcut App Store, Apple Music ve iCloud hizmetlerinin yanı sıra Apple Arcade, Apple TV+, Apple News+ ve Apple Card’ın kullanıma sunulması ile Servis teklifleri açısından tarihe geçen 2019 yılını kapattı.

Konu ile ilgili Apple’dan yapılan açıklamada müşterilere en yüksek kaliteli servisleri gizlilik ve güvenlik konusundan ödün vermeden sunan Apple’ın, içerik üreticilerine ve geliştiricilere de yaratıcı vizyonlarını tüm dünyadaki kullanıcılara ulaştırma fırsatı sağladığından bahsedildi.

Apple İnternet Yazılımları ve Servislerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Eddy Cue ise 2019 yılı değerlendirmesinde “2019, Apple’ın tarihi boyunca Servisler bakımından yaşanan en büyük yıl oldu. Müşterilerimize çeşitli heyecan verici yeni deneyimler sunarken kullanıcı gizliliği ve güvenliği bakımından standardı belirledik. Yeni on yıla inanılmaz bir hızla ve tüm Servislerimizi büyük bir coşkuyla karşılayan müşterilerimize duyduğumuz minnetle başlıyoruz. Dünyanın en iyi içerik üreticileri, hikaye anlatıcıları, gazetecileri ve geliştiricilerine ait çalışmaları kutlamaya devam ediyoruz.” şeklindeki görüşlerini bildirdi.

Açıklamanın son bölümünde ise Apple’ın 2020’de orijinal dizi ve filmler, podcast’ler, müzikler, haberler, oyunlar, uygulamalar, ödeme olanakları ve yalnızca Apple’ın sunabileceği benzersiz deneyimlerle yepyeni yaratıcılık, seçenek ve inovasyon seviyeleri sunarak hem müşterilerini memnun etmeye hem de geliştiriciler ve içerik üreticileriyle birlikte çalışmaya devam edeceği bildirildi.

2019’da tüm platformlar yepyeni seviyelere taşındı

Apple’ın sürekli olarak donanım, yazılım ve servisler arasında derin bir entegrasyon sağlamaya odaklanması, 2019’da tüm platformları yepyeni seviyelere taşıdı. Şimdi dilerseniz Apple’ın sunmakta olduğu servislere bir göz atalım.

App Store

App Store, yarım milyarı aşkın haftalık ziyaretçi sayısıyla dünyanın en güvenli ve canlı uygulama mağazası olma niteliğini taşıyor.

App Store

Kullanıcıların yazılımlara ulaşmasını sağlayan en güvenli yer olmayı sürdüren App Store, her büyüklükten geliştiricinin 155 ülkeden müşterilere erişmesine imkan tanıyor. App Store’un 2008’de kullanıma sunulmasından bu yana, geliştiriciler 155 milyar ABD dolarından fazla kazanç sağladılar. Bu kazancın dörtte biri sadece geçen yıl içinde elde edildi.

2020’ye girmenin heyecanıyla birlikte, App Store müşterileri Noel Arifesi ile Yılbaşından bir önceki gün arasında geçtiğimiz yıla göre yüzde 16 artışla 1,42 milyar ABD doları tutarında harcama yaparak rekora imza attılar. Yalnızca 2020 Yılbaşı günündeyse geçen yıla kıyasla yüzde 20 artışla 386 milyon ABD doları harcama yapılmasıyla yeni tek günlük harcama rekoru kırıldı.

Apple Music

En eksiksiz müzik deneyimini yaşatan Apple Music, 115 ülkede 60 milyondan fazla şarkının yanı sıra birinci sınıf müzik uzmanları ve trend öncüleri tarafından hazırlanan çalma listeleri ve günlük seçkiler sunuyor.

Apple Music

Apple Music; iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV, Mac, HomePod ve CarPlay için en iyi müzik servisi olma özelliğini taşıyor. Yeni eşzamanlanan şarkı sözleri özelliği, 2019’da öne çıkan özelliklerden biri oldu: Dinleyicilerin yüzde 50’sinden fazlası iOS 13’te bu özellikten yararlandı. Yenilikçi Beats 1 radyo istasyonu, Frank Ocean, Nicki Minaj, The Weeknd, DJ Khaled ve Elton John tarafından hazırlanan özel programlar sunuyor. Apple Music, sanatçıların ve şarkı yazarlarının kariyerlerinin her aşamasında yeni ve mevcut kitlelere ulaşabilmeleri için global bir platform sağlıyor.

Apple TV+

Apple TV+; “The Morning Show,” “Dickinson,” “For All Mankind,” “See” ve “Servant” gibi dünyanın en iyi hikaye anlatıcılarının imzasını taşıyan Apple Orijinal İçeriklerine ev sahipliği yapıyor.

Apple TV+

Geçtiğimiz yıl lansman yılı içinde çok sayıda Altın Küre ve Screen Actors Guild ödülüne aday gösterilen ilk online içerik platformu olarak tarihe geçen Apple TV+, aynı zamanda 100’den fazla ülke ve bölgede anında kullanıma sunulan ilk ve tek online içerik servisi oldu. Ancak maalesef bu servis Türkiye’de henüz kullanıma girmedi.

Apple TV uygulaması

Programları, filmleri ve diğer içerikleri tek bir uygulamada keşfedip izlemenin farklı yollarını bir araya getiren Apple TV uygulaması; iPhone, iPad, Apple TV, Mac, iPod touch ve belirli Samsung akıllı TV’lerin yanı sıra Amazon Fire TV ve Roku aygıtlarında kullanılabiliyor.

Apple Tv

Uygulama bu yılın ilerleyen günlerinde LG, Sony ve VIZIO akıllı TV’lerde de kullanıma sunulacak. Apple TV uygulamasında şu anda 30’dan fazla Apple TV kanalıyla birlikte müşterilerin tek bir uygulamada online ve offline olarak reklamsız ve istek üzerine izleyebilecekleri birinci sınıf video servislerine doğrudan abonelik olanağı sunuluyor.

Apple Arcade

App Store’da yer alan çığır açıcı oyun aboneliği servisi Apple Arcade, kullanıcılara iPhone, iPad, iPod touch, Mac ve Apple TV’de oynanabilen 100’den fazla yeni ve özel oyundan oluşan kataloğun tamamına sınırsız erişim imkanı veriyor.

Apple Arcade

Apple Arcade’de “Sayonara Wild Hearts,” “Assemble with Care” ve “Mini Motorways” gibi ödüllü oyunlar yer alıyor. 2020 boyunca platforma her ay yeni oyunlar ve genişletmeler eklenecek.

Apple News

ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Kanada’da 100 milyonu aşkın etkin kullanıcıya sahip Apple News, kullanıcıların tüm favori kaynaklarını kullanarak haberlere erişme şeklinde devrim yarattı.

Apple News+

Apple News+ dünyanın en iyi dergileri ve önde gelen gazetelerinden yüzlercesine hepsi bir arada abonelik imkanı sunuyor. Apple News 2020’de ABC News ile birlikte çalışarak ABD başkanlık seçimlerinin en önemli anlarını canlı yayınlayacak. Maalesef bu servis de Türkiye’de henüz kullanıma girmedi.

Apple Podcast

Eğlendiren, bilgilendiren ve ilham veren ücretsiz sesli hikayeler yayınlayan Apple Podcast’ler, dinleyicilere 155 ülkede her zamankinden daha fazla aygıtta 800.000’in üzerinde program sunuyor.

Apple Podcast

Dinleyiciler ses içerikleri arasında konu ve kişilere göre arama yaparak yeni programlara ve bölümlere ulaşabiliyorlar.

Apple Card ve Apple Pay

Apple Card ve Apple Pay, müşterilerin ürün ve hizmetler için ödeme yaparken ve günlük deneyimlere erişim sağlarken kullandığı yöntemlerde inovasyonlara öncülük ediyor.

Apple Card

Geçen ay müşteriler, yeni iPhone satın almak için sıfır faizle 24 ay boyunca ödeme yapmaya imkan veren Apple Card Aylık Taksit olanağından yararlanmaya başladılar. 2019’da iPhone ve Apple Watch’taki temassız biletlerle tüm dünyada 150’den fazla stadyum, beyzbol sahası, arena ve eğlence mekanına giriş olanağı sunuldu. Müşteriler Şanghay, Pekin, Tokyo, Moskova, Londra ve New York gibi dünyanın en büyük şehirlerinden bazılarında Apple Pay ile toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. 2020’de müşteriler sadece iPhone ve Apple Watch’larına dokunarak Washington, D.C., Shenzhen, Guangzhou ve Foshan gibi daha da fazla şehirde tren ve otobüsleri kolayca kullanabilecek, ayrıca ABD’deki daha fazla üniversitenin yurtlarına ve servislerine erişim sağlayabilecekler.

Apple Card ve Apple Pay’in yurdumuzda da kullanıma sunulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarız 2020 yılında bu hizmetlere bizler de erişebiliriz.

iCloud

iCloud, müşterilerin fotoğraflarını, videolarını, dosyalarını, uygulama verilerini ve diğer içeriklerini tüm aygıtlarda güvenli, güncel ve ulaşılabilir tutmalarını sağlayan kusursuz bir deneyime güç veriyor.

Apple iCloud

iCloud kullanıcılarının yüzde 75’inden fazlası, hesap veya verilerine başka kimsenin erişmemesini sağlamak üzere tasarlanan ekstra güvenlik katmanı iki faktörlü kimlik doğrulamasıyla korunuyor.

Aile İçi Paylaşım ile ailenizin altı üyesi Apple TV+, Apple News+, Apple Arcade, Apple Music gibi Apple servisleri ve bir iCloud depolama planının yanı sıra bireysel müzik, film, TV, kitap ve uygulama satın alımlarına erişim sağlayabiliyor.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...