30 Nisan 2024 Salı

48 MP kameraya sahip iPhone 14 Pro ve Pro Max tanıtıldı

Paylaş:

Dynamic Island, 48 MP kamera, Hep Açık ekran ve yeni güvenlik özellikleriyle iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max tanıtıldı.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, aktiviteler, uyarılar ve bildirimlerle etkileşim kurmak için Dynamic Island özelliğini sunuyor. Her iki modelde de ProMotion teknolojisine sahip yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor. iPhone’da ilk kez sunulan Hep Açık ekran özelliğine de sahip olan bu ekran, yeni 1 Hz yenileme hızından ve enerji verimli teknolojilerden güç alıyor.

Dynamic Island, donanımla yazılım arasındaki sınırı belirsizleştiriyor ve Face ID ile kimlik doğrulama gibi önemli aktiviteleri anlaşılır biçimde iletmek için sorunsuzca genişleyerek farklı şekiller alıyor.

Dynamic Island

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’teki pro kamera sistemi donanım ve yazılımı derin bir şekilde entegre ederek tüm kameralarda orta ila düşük ışık performansını iyileştiren Photo Engine ile bilişimsel fotoğrafçılığı daha da ileriye taşıyor.

Yeni 48 MP Ana kamera, Portre modu için mükemmel bir olağan odak uzunluğu sunan yeni 2 kat Telefoto seçeneğiyle kullanıcılara üç sabit lensin ötesine geçme imkanını veriyor. Yeni Ultra Geniş kamera daha da gelişmiş makro fotoğrafçılık özelliklerine sahip ve Photonic Engine ile, orta ila düşük ışıklı ortamlarda 3 kata kadar daha yüksek performans sunuyor. 48 MP Ana kamera dört pikselli bir sensöre sahip. iPhone’da bir ilk olan bu özellik, daha fazla ayrıntı ve daha az pürüz için yüzde 20 daha fazla ışık topluyor. Dört pikselli sensör her dört pikseli büyük bir dörtlü piksel şeklinde birleştirerek loş ışıkta olağanüstü bir görüntü performansı sağlıyor ve fotoğrafı 12 MP boyutunda tutuyor. Geliştirilmiş Telefoto kamera, orta ila düşük ışıkta 2 kata kadar daha iyi performans sunan Photonic Engine’den yararlanıyor. Yeni Hareket modu, video hareket halindeyken çekilse bile ciddi sarsıntılara, hareketlere ve titreşimlere uyum sağlayarak inanılmaz netlikte videolar çekmeyi sağlıyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max

Trafik Kazası Algılama özelliği, özel bileşenleri Apple tasarımı algoritmalarla birlikte kullanarak ciddi trafik kazalarını algılıyor ve kullanıcı bilincini yitirdiğinde veya iPhone’una ulaşamadığında acil çağrı merkezini otomatik olarak arıyor. iPhone 14 ürün serisinde uydu üzerinden Acil SOS özelliği de sunuluyor. Bu özellik, kullanıcılara hücresel ağ veya Wi-Fi kapsamı dışındayken acil çağrı merkezlerine mesaj gönderme imkanı tanıyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’teki A16 Bionic çip tüm gün süren pil ömrü sağlıyor ve etkileyici bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri sunuyor. İki adet yüksek performans çekirdeği ve dört adet yüksek verimlilik çekirdeğiyle yeni 6 çekirdekli CPU rakiplerinden %40’a kadar daha yüksek bir hıza sahip.

A16 Bionic çip, yoğun grafik performansı gerektiren oyunları ve uygulamaları mükemmel bir şekilde destekleyen, %50 daha fazla bant genişliğine sahip hızlandırılmış bir 5 çekirdekli bir GPU’ya ve saniyede neredeyse 17 trilyon işlem yapabilen yeni bir 16 çekirdekli Neural Engine’e sahip. Yüksek performansı enerji tasarrufuyla bir arada sunmak için Apple’ın sınıfının en iyisi füzyon mimarisini kullanan çip, rakiplerine göre çok daha düşük güç harcayarak daha fazla performans sağlıyor.

Pro kamera sisteminin vazgeçilmez bir parçası olan A16 Bionic, bilişimsel fotoğrafçılık özelliklerine güç veriyor. CPU, GPU, Neural Engine ve görüntü sinyali işlemcisi kusursuz bir uyum içinde çalışarak yeni kamera donanımını destekliyor ve fotoğraf başına 4 trilyona kadar işlem yapıyor.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max koyu mor, gümüş rengi, altın rengi ve uzay siyahı renk seçenekleri ve 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama kapasitesi seçenekleriyle 23 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için belirlenen başlangıç fiyatları ise sırası ile 39.999 TL ve 43.999 TL.

iOS 16 ne zaman çıkıyor?

iOS 16, 12 Eylül Pazartesi günü ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak. Uyumlu cihazları görmek için hemen tıklayın!

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...