30 Nisan 2024 Salı

Yeni Pro’lar tanıtıldı: Karşınızda iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

Paylaş:

Bir akıllı telefonda yapılabileceklerin sınırını genişleten iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max tanıtıldı.

Yeniden tasarlanan her iki modelde de 120 Hz uyarlamalı yenileme hızıyla dokunma deneyimini daha hızlı ve duyarlı hale getiren, ProMotion özelliğine sahip, tamamen yeni bir Super Retina XDR ekran bulunuyor.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

Pro kamera sistemi, muhteşem fotoğraflar ve videolar çeken, gücünü A15 Bionic’in benzersiz performansından alan, önde gelen rakiplerinden çok daha güçlü yeni Ultra Geniş, Geniş ve Telefoto kameralarla şimdiye kadarki en büyük ilerlemeyi kaydetti. Bu teknolojiler, yeni Ultra Geniş kamerada makro fotoğrafçılık ve 2,2 kata kadar daha iyi loş ışık performansı gibi etkileyici yeni fotoğraf özelliklerini mümkün kılıyor. Fotoğrafik Stiller gibi yeni bilişimsel fotoğrafçılık özellikleri Kamera uygulamasındaki görüntülerin görünümünü kişiselleştiriyor ve her iki modelde de tüm kameralarda Gece modu bulunuyor. Sinematik mod video çekimlerine muhteşem alan derinliği geçişleri, makro video, Hızlı Çekim, Ağır Çekim ve hatta daha iyi loş ışık performansı için büyük bir yenilik getiriyor.

Her iki model de Dolby Vision’da uçtan uca pro iş akışlarını ve ilk kez, yalnızca iPhone’da bulunan ProRes’i sunuyor.

iPhone 13 Pro ve Pro Max daha fazla kapsama sağlamak için daha fazla bant içeren 5G’ye, pil ömründe iPhone 13 Pro Max modelinde bir iPhone’daki en iyi pil ömrünü elde etmek için yapılan büyük iyileştirmelere, yeni 1 TB depolama kapasitesine ve hala diğer tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield’a sahip.

iPhone 13 Pro Max bir iPhone’da bugüne kadar sunulan en uzun pil ömrüne sahip. iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro’ya göre günde bir buçuk saat, iPhone 13 Pro Max ise iPhone 12 Pro Max’e göre iki buçuk saat daha uzun süre dayanıyor.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, grafit, altın, gümüş ve sierra mavisi renk ve 128 GB, 256 GB, 512 GB ve yepyeni 1 TB depolama seçenekleriyle satışa sunulacak.

Her iki model de Türkiye’de 1 Ekim Cuma gününden itibaren satışta olacak. Müşteriler iPhone 13 Pro’yu 15.999 TL ve Pro Max’i 17.999 TL’den başlayan fiyatlarla satın alabilecekler.

iOS 15 ise 20 Eylül Pazartesi günü ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak kullanıma sunulacak.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...