30 Nisan 2024 Salı

Apple, şarj cihazlarını GaN teknolojisine geçirebilir

Paylaş:

Apple’dan alacağınız veya Apple cihazınız ile birlikte gelecek bir sonraki şarj cihazı GaN teknolojisi üzerine inşa edilmiş olabilir.

DigiTimes; Apple’ın mevcut şarj cihazlarını daha küçük ve enerji bakımından daha verimli GaN şarj cihazları ile değiştiriyor olabileceğini duyurdu.

Rapora göre; küresel GaN şarj çözümlerinin en büyük üç tedarikçisinden biri olan Navitas Semiconductor, bu yıl Apple’dan sipariş bekliyor.

Apple’ın silikon tabanlı mevcut şarj cihazları yıllardır piyasada. Galyum nitrür teknolojisini kullanan GaN şarj cihazları ise küçük ve hafif olmalarına rağmen daha yüksek şarj hızlarına izin vermeleri ile son dönemde oldukça dikkat çekiyorlar. Apple da doğal olarak USB-C güç adaptörlerini GaN teknolojisine geçirerek bu avantajlardan faydalanabilmek istiyor.

Apple için GaN şarj cihazlarına geçiş, daha az malzeme kullanımı anlamına da geliyor. Apple’ın çevre bilinci göz önüne alındığında geçiş şirketin çevresel etkileri bakımından da önemli bir boyut kazanıyor.

Bildiğiniz üzere Apple, 2020 yılının son ayları itibari ile iPhone ve Apple Watch’lar ile birlikte şarj aleti vermeyi bırakmıştı. iPad ve MacBook’lar da ise şu an için şarj aleti verilmeye devam ediyor. Ayrıca 5W ve 12W USB-A seçenekleri ve 20W, 30W, 61W ve 96W USB-C seçenekleri dahil olmak üzere çeşitli güç adaptörlerini bağımsız olarak satılmaya devam ediyor.

Dolayısı ile şarj cihazlarında kullanılan teknolojinin değişmesi hem kullanıcılar hem de şirket açısından oldukça faydalı olacak gibi gözüküyor.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...