30 Nisan 2024 Salı

Angry Birds artırılmış gerçeklik ile iOS’a geliyor!

Paylaş:

Rovio Entertainment ve Resolution Games, Angry Birds serisini “Angry Birds AR: Isle of Pigs” adı ile mobil ortama taşımak için birlikte çalışıyor.

Hazırlanmakta olan bu yeni sürüm, geçtiğimiz ay Oculus Rift ve HTC Vive için yayınlanan Angry Birds’ün sanal gerçeklik (VR) versiyonuna benzeyecek, ancak bu sürüm Apple’ın artırılmış gerçeklik (AR) destekleyen mobil cihazlarında çalışacak.

Angry Birds AR

iOS’un ARKit teknolojisi sayesinde Angry Birds AR’ın bölümleri gerçek dünyaya yerleştirilebilecek. Orijinal Angry Birds’te olduğu gibi oyunun amacı kuşları domuzların kontrolündeki yapılara fırlatarak olabildiğince yeri yıkmak ve tüm domuzları yok etmek.

Bu AR sürümünün orijinal sürüme göre üstünlüğü ise oyun deneyimini her zamankinden daha sürükleyici kılacak olması. Telefonunuzu tüm bölümlerde yapıların etrafında hareket ettirerek, tüylü dostlarınızı domuzlara doğru hedeflemek için istediğiniz her açıyı kullanabileceksiniz.

Angry Birds AR

Edinilen bilgilere göre; Angry Birds AR, ilk etapta 40 bölümden oluşacak. Ücretsiz bir oyun olarak kullanıcılara sunulacak oyunda uygulama içi satınalmalar yapılabilecek. Oyunun bahar aylarında oyunseverler ile buluşturulacağı biliniyor ancak tam çıkış tarihi henüz net değil.

Oyunu oynayabilmek için ise ARKit’i destekleyen iPhone 6S veya üstü bir iPhone ya da 5. nesil veya daha sonraki bir iPad; veya herhangi bir iPad Pro’ya ihtiyacınız olacak.

Benzer Yazılar

Apple, WWDC 24’ün tarihini açıkladı

Apple, her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta gerçekleştireceğini duyurdu. Geliştiriciler...

iOS 17.4 güncellemesi yayınlandı!

Apple, 5 Mart Salı günü iOS 17 işletim sisteminin dördüncü büyük güncellemesi olan iOS 17.4'ü yayınladı. Bu güncelleme,...

M3 çipe sahip yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Air tanıtıldı

Apple yeni MacBook Air modellerini duyurdu.M3 çipe sahip MacBook Air, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel...

Apple 13 Akademi Ödülü adaylığıyla bir rekora imza attı

Apple, 13 ayrı Akademi Ödülü için aday gösterildi.Bu adaylıklardan 10’u En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese),...